Wat gaan we doen?

 

Na meer dan 35 jaar in deze omgeving te hebben vertoefd hebben we inmiddels al heel wat van de streek gezien. Er is hier heel veel moois en leuks te zien en te doen. We hebben een kleine selectie voor u gemaakt van bezienswaardigheden in de nabijheid van het huis.

In het huis hebben wij daarnaast een uitgebreide collectie aan streekgidsen en brochures liggen welke u kunt inzien. Mocht u de tom tom niet vertrouwen, er liggen ook heel veel (papieren) wegenkaarten om uw route uit te stippelen.

Heeft u iets bezocht of een activiteit gedaan dan lezen wij daar graag over in ons gastenboek!

Het Lac de Jouarres is een aangelegd meer (vroeger waren het wijnvelden) bij het plaatsje Homps hier niet ver vandaan.

Er zijn ligweides en (kiezel)strandjes en u kunt er zwemmen maar bijvoorbeeld ook waterfietsen en surfplanken huren. Er is een restaurantje waar u o.a. ijs en drankjes kunt kopen. Er is voldoende parkeergelegenheid naast het meer.

In de maanden juli en augustus is er een ‘lifeguard’ aanwezig bij het strandje.

 

LAC DE JOUARRES
Route du lac, 11700 AZILLE 

Een prachtige echt middeleeuwse vesting met oude stadsmuren. Hier waant u zich in de tijd van de ridders en jonkvrouwen. Leuke dagtrip op een half uurtje rijden van het huis. De toegang is gratis, als u in het hart van de vesting en over de binnenste muren wilt rondkijken dan moet u een kaartje kopen (kinderen gratis). Er zijn heel veel souvenirwinkeltjes en restaurantjes en het is zeker ook voor kinderen leuk om te doen. Voor mensen die minder goed ter been zijn of voor rolstoelen en kinderwagens is de Cité een minder geschikte plaats om te bezoeken gezien de keienpaadjes, trappetjes en hoogteverschillen.

Meer informatie vindt u HIER

De Notre-dame du Cros is een klein kerkje vlak bij Caunes. U kunt hier rondwandelen, de route met heilige huisjes bekijken maar ook afdalen naar het dal beneden. Daar kunt u prachtig wandelen en klimmen. Er zijn voorzieningen om heerlijk onder de bomen te picknicken en er is een waterbron. In de rotsspleten en de rivierbedding kunt u klimmen en klauteren. Er wordt hier ook door het franse leger veel geoefend met klimmen tegen de zeer ruige rotswanden. Prachtige natuur!

U kunt HIER meer informatie vinden.

MInerve is een prachtig middeleeuws stadje gesitueerd op een steile rotswand. Er is  een schitterende (hele hoge) loopbrug over de ‘gorge’ en u kunt via een weggetje naar beneden ook de rivierbedding onderin de kloof bereiken.

Hier vindt u de ‘pont naturel’ en natuurlijke tunnel die in de afgelopen eeuwen is uitgesleten door de rivier. U kunt hier helemaal onderdoor (als u goed ter been bent) en ook voor kinderen erg leuk om te doen. Er staan honderden torentjes van keien gebouwd door de bezoekers. Erg leuk om te zien.

Meer informatie vindt u HIER en HIER.

 

Olijven, olijven en nog eens olijven. U vindt hier de olijfgaarden en u kunt meer te weten komen over de verwerking en de eindproducten. Uiteraard is er een grote winkel aanwezig waar u diverse soorten olijven kunt proeven en kopen. Op de website vindt u meer informatie over de openingstijden en evenementen.

www.loulibo.com

 

Canal du Midi, het kanaal van zuiden. Een 250km lang kanaal door het zuiden van Frankrijk. In ons stuk vaak aan weerszijden onder de schaduw van prachtige oude platanen. Het kanaal is tussen 1667-1680 aangelegd en is in 1996 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U kunt er heerlijk wandelen en kijken naar de boten. Op de route naar Carcassonne komt u diverse sluizen tegen waar de hectiek van de boten en hun ‘niet altijd even kundige stuurlui’ in de sluizen erg vermakelijk kan zijn.

Meer informatie over het kanaal vindt u HIER

 

Het adres

Huize van Erven Chemin de Parignoles 11 34210 La Liviniere France Tel: 0033468914355
Stuur een mail

 

Ook leuk om te bekijken:

Handgebonden boekjes en mappen

 

Wilt u meer weten?

6 + 11 =

Het weer